Search
Close this search box.

Για την «Συνεργατικότητα»…..……γράφει ο Εταίρος του “Πανόρμου”, Φώτης Πουλής

Συνεργατικότητα…

Μια λέξη δουλεμένη, τεκμηριωμένη με πολλές διαφορετικές και συμπληρωματικές οπτικές και επιχειρήματα από πολύ παλιά, με συνθετική γραμματική προσέγγιση, αλλά ανάλυση με χροιά φιλοσοφική, οικονομική, συνδικαλιστική, πολιτική, κοινωνιολογική, επιχειρηματική…

Συν… το απόλυτα Θετικό σύμβολο, πρόσημο των μαθηματικών και το αναπτυξιακό αποτέλεσμα του αθροίσματος.

Εργατικότητα… ο τρόπος για δημιουργία.

Έργο… το αποτέλεσμα της δημιουργίας.

Όταν αρχικά μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο υπό ίδρυση Συνεργατικό Σχήμα Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών <<ΠΑΝΟΡΜΟΣ ΣΥΝ.Π.Ε.>>, το επαγγελματικό μου ένστικτο άμεσα ανταποκρίθηκε θετικά, διότι κυρίως διέκρινα σε αυτή την ενέργεια, την <<σπίθα>> της Θεϊκής Δημιουργίας. Μια σπάνια Θετική νότα στον <<πολύφερνο>> χώρο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Στον χώρο μας.

Πέρα όμως από το ένστικτο, τι λέει η λογική;

Η λογική μου λοιπόν είπε τα εξής απλά, πάντα κατά την προσωπική μου προσέγγιση.

Θα γίνει ο δικός μου/μας <<Πάνορμος>>, μια στέγη, ένα σημείο συνάντησης επαγγελματιών που ενδιαφέρονται, που νοιάζονται και δημιουργικά αγωνιούν για την πρόοδο τόσο την δική τους όσο και του επαγγελματικού μας χώρου. Θα έρθουν εθελοντικά, θα τοποθετήσουν ένα μικρό ή λίγο μεγαλύτερο κεφάλαιο (μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της σοβαρότητας που κάποιος αντιμετωπίζει το εγχείρημα), θα δαπανήσουν χρόνο (τουλάχιστον στις αναγκαίες θεσμοθετημένες συναντήσεις για την διαχείριση του Σχήματος) και θα επενδύσουν την θετική ενέργειά τους (με ιδέες και προτάσεις, συμμετοχή σε δράσεις κ.α.). Επιπλέον, θα φέρει το άθροισμα των χαρτοφυλακίων, του κόπου μας, μια πιο ισχυρή φωνή και δίκαιη κατανομή του επιπρόσθετου οικονομικού οφέλους που θα έρθει λόγω των υψηλότερων προμηθειών ή/και των bonuses, χωρίς κάποια/ος από τους εταίρους να απωλέσει κάτι από την, προ της ένταξής του στον <<ΠΑΝΟΡΜΟ ΣΥΝ.Π.Ε.>>, κατάσταση.

Η λογική (μου) καλύφθηκε πλήρως. Πάμε.

Πάμε να ενταχθούμε σε μια έντιμη, διαφανή, δημοκρατική και αναπτυξιακή επαγγελματική προσπάθεια είπα.

Ένα Όραμα μόλις είχε γεννηθεί. Ένα όραμα που μοιράζεται και δεν είναι μόνον, ενός. Ένα όραμα που μπορεί να καλύψει και το παρόν, πέρα από το μέλλον. Το οποίο, μέλλον, είναι βασικό στοιχείο του οράματος. Έχει δηλαδή άμεση εφαρμογή, αλλά δίνει και την βάσιμη ελπίδα για ένα πιο λαμπρό μέλλον, στο Σχήμα, στην κοινή προσπάθεια δηλαδή, αλλά και στον καθένα ξεχωριστά.

Το παλιό, κλασικό και αλάθητο : Ένας για Όλους και Όλοι για Έναν.

Φώτη, είπα, μήπως είσαι περισσότερο ρομαντικός, από όσο πρέπει;

Ίσως. Αλλά Όραμα χωρίς ρομαντισμό, ρίσκο και ψυχή, δεν έχει… νοστιμάδα…

Πάμε.

Ο <<ΠΑΝΟΡΜΟΣ>> σήμερα, με πάνω από 5 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και ανάπτυξης, έχει υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των ιδρυτικών εταίρων του, χαίρει σεβασμού και αποδοχής από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους συναδέλφους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, έχει πραγματοποιήσει αναρίθμητες εκπαιδεύσεις και ενημερώσεις, έχει χορηγήσει και συμμετάσχει σε επαγγελματικές δράσεις, έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος και προάγει τον εθελοντισμό και την συμμετοχή αφήνοντας θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Τέλος, έχει αποδώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στους εταίρους του λόγω των υψηλότερων προμηθειών και των bonusses που πετυχαίνονται από τα καλά παραγωγικά και ποιοτικά, κοινά, αποτελέσματα.

Η έμπρακτη έκφραση του ρητού : << Η ισχύς εν τη ενώσει>>

Το μέλλον;

Στο μυαλό μου φαντάζει τόσο φωτεινό, όση είναι και η λάμψη του κοινού Οράματός μας.

Τα θεμέλια έχουν τεθεί σωστά, έχουν υγεία και αντανακλούν κλασικές, διαχρονικές και αποδεκτές αξίες.

Το μόνο που θα κρίνει τον χρόνο για την επίτευξη των τεθέντων στόχων είναι η Ομόνοια, η Εργατικότητα στην Συνεργατικότητα και η ακόμα μεγαλύτερη Συμμετοχή.

Το 1890 στην Γερμανική Ασφαλιστική Αγορά, υπήρχαν 13 Ασφαλιστικές Εταιρείες με αρκετά προβλήματα. Αποφάσισαν να ενωθούν, παραμερίζοντας το Εγώ και πηγαίνοντας στο Κοινό, αντιλαμβανόμενοι ότι Μαζί θα μπορούσαν να διαχειριστούν Καλύτερα τα προβλήματα, να τα ξεπεράσουν και να θέσουν ηγετικούς στόχους για το κοινό τους μέλλον. Συμφωνώντας σε όλα, με αμοιβαίες υποχωρήσεις για το κοινό Καλό, το μόνο που τους έλλειπε ήταν το νέο όνομα που θα τους εξέφραζε. Αποφάσισαν να ονομάσουν τον νέο Εταιρικό τους Κοινό Σχήμα : <<Συμμαχία>>. Δηλαδή στα Γερμανικά : <<Allianz>>…

Κοινοποιήστε στα παρακάτω:

Newsletter

Κάντε την εγγραφή σας στο Newsletter νέα του συνεταιρισμού.
Scroll to Top