Search
Close this search box.

Editorial Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2023| Κλήμης Δημαρχιάδης

Αφήνοντας πίσω μας το 2023, θα ήθελα να ευχηθώ σε σένα και στην οικογένειά σου υγεία και ένα χαρούμενο, ευτυχισμένο, επιτυχημένο 2024. Επίτρεψέ μου να κάνω μία σύντομη αναφορά στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και σε κάποιες ενέργειες που έχουμε προγραμματίσει για τη νέα χρονιά που ήδη διανύουμε.

Η προηγούμενη χρονιά για το Συνεργατικό μας Σχήμα ήταν η καλύτερη από ιδρύσεως του, αφού εκτός της τέταρτης συνεχόμενης κερδοφόρας χρήσης, είχαμε σημαντική αύξηση παραγωγής και εσόδων. Το θετικό αποτέλεσμα μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε και να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας. Οι δομές που χτίζουμε και οι μηχανισμοί/διαδικασίες που εντάσσουμε μαζί με την επιπλέον παραγωγή που θα ενταχθεί, θα οδηγήσουν μεσοβραχυπρόθεσμα σε δημιουργία περισσότερων κερδών για τους Εταίρους του ΠΑΝΟΡΜΟΥ.

Η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, άκρως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του Συνεταιρισμού, στο μεγαλύτερο βαθμό έχει πραγματοποιηθεί. Η αναβάθμιση της Διαμάντως Λίγγρη σε Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών και οι τέσσερις υπάλληλοι που θα συντονίζει, διασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιχειρησιακή συνέχεια της Εταιρείας μας σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε η εκάστοτε αμειβόμενη διοίκηση, να χαράζει απερίσπαστη, πολιτικές για την επέκτασή της.

Η εξωστρέφεια του Συνεταιρισμού, κάθε χρόνος που περνάει, συντελείτε όλο και περισσότερο, μέσω πολυκαναλικής(multichannel) στρατηγικής μάρκετινγκ∙ τελευταία προστέθηκαν οι πλατφόρμες Tik Tok και Threads, στα social. Το επόμενο βήμα, θα είναι η ενοποίηση όλων αυτών των καναλιών και η κοινή διαχείρισή τους μέσω τεχνητής νοημοσύνης(Omnichannel), κάτι που βάσει πλάνου θα συμβεί το 2025. Η επένδυση σε τεχνολογία, εκπαίδευση και υποδομές, θα δώσει τη δυνατότητα και στα γραφεία των Εταίρων να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να είναι ανταγωνιστικά στη ψηφιακή αγορά.

Η συμμετοχή του ΠΑΝΟΡΜΟΥ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλα συνέδρια που γίνονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, θα πρέπει να συνεχιστούν, αφού η πανελλαδική επέκταση αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους. Επίσης, θα πρέπει να καθιερωθούν σε ετήσια βάση δύο τουλάχιστον σημαντικά γεγονότα, με πρώτο την εκδρομή για την κοπή της πίτας, που ήδη προγραμματίζουμε για τον Φεβρουάριο, και δεύτερο το συνέδριο της Εταιρείας μας κάθε Φθινόπωρο. Τη χρονιά που πέρασε είχαμε τη χαρά να διοργανώσουμε μία πολύ απαιτητική και λαμπρή εκδήλωση με την ονομασία «ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΞΙΕΣ» τιμώντας τους Συνεταίρους και τα Γραφεία τους, που έχουν πάνω από πενήντα χρόνια ασφαλιστικής πορείας, συγχαίροντας ταυτόχρονα τον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Λάμπρου για το εξαιρετικό πόνημα που εξέδωσε, και όλα αυτά στα όγδοα γενέθλια του Συνεργατικού μας Σχήματος.

O ΠΑΝΟΡΜΟΣ προσηλωμένος, μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης, στη συμβολή αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων συνεχίζει σε σταθερή βάση τις εθελοντικές αιμοδοσίες, την υποστήριξη του σωματείου ΑμεΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», αλλά και κατά περιόδους, όπως έκανε στην τελευταία του εκδήλωση, προτίμησε Catering ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες. Θα πρέπει οι δράσεις να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση, ακόμα και σε περιβαλλοντικά θέματα.

Οι στόχοι της προηγούμενης χρονιάς επιτεύχθηκαν, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύεται στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση, γι’ αυτό και το πρώτο newsletter που σου εστάλη φέτος, αφορά στην Έρευνα Ικανοποίησης Εταίρων, που θα ήθελα, σε παρακαλώ, να συμπληρώσεις και να υποβάλεις άμεσα.

Το 2024 έχουμε βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, αφού σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες μας, μελετώντας τη δυνατότητα:

– δημιουργίας πλατφόρμας “Panormos Business Center”, όπου ο κάθε Εταίρος θα μπορεί να έχει το δικό του εικονικό γραφείο,

– μίας online διασύνδεσης των Μελών του Cluster, αλλά και διαδικτυακής διανομής του κάθε γραφείου, ασφαλιστικών προϊόντων στον καταναλωτή,

– να προσφέρουμε σε περισσότερους Συνεταίρους ψηφιακές υπηρεσίες,

– προσθήκη ταμπέλας «Proud Partner of Panormos» στα φυσικά γραφεία,

– δημιουργίας πλατφόρμας για προβολή αποκλειστικά της εκδήλωσης «ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΞΙΕΣ»,

– επαναλειτουργίας των κεντρικών μας γραφείων στο Σύνταγμα

– να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ώστε το 2025 να έχουμε πρόσβαση σε εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης.

Σε προσκαλώ να συμμετέχεις ενεργά και να προσφέρεις τις ιδέες και τη στήριξή σου, καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά, με μεγαλύτερη συνεταιριστική συνοχή και κοινή κατεύθυνση που θα μας δεσμεύει όλους∙ επί παραδείγματι είναι κρίμα που χάθηκε ετήσιο μπόνους περίπου 30.000€, για παραγωγή μόλις 4.922,29€ στον κλάδο αυτοκινήτου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω, όλα τα Μέλη του Συνεταιρισμού μας, τους Υπαλλήλους, αλλά και τη Διοίκηση για την εμπιστοσύνη, συνεισφορά και την αφοσίωσή τους. Με τη συλλογική μας προσπάθεια καταφέραμε πολλά, και είμαι σίγουρος ότι το 2024 θα υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερα έργα και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τους στόχους και το κοινό μας όραμα.

Στην ανηφόρα πατάμε μόνο γκάζι – Καλή Χρονιά!!!

Κοινοποιήστε στα παρακάτω:

Newsletter

Κάντε την εγγραφή σας στο Newsletter νέα του συνεταιρισμού.
Scroll to Top