Search
Close this search box.

Ομιλία κ. Κλήμη Δημαρχιάδη στην κοπή της πίτας του Πανόρμου

20 Φεβρουαρίου 2019  – Κοπή Πίτας “Πάνορμος”

Αγαπητοί Συνάδελφοι-Συνέταιροι-Συνιδιοκτήτες καλησπέρα

Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας συνάντηση που είναι η πρώτη του χρόνου, και παραδοσιακά συμβαίνει στη κοπή πίτας της εταιρίας μας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το cluster Πάνορμος, είναι μία επιχείρηση που ξεκίνησε και συνεχίζει δυναμικά από συναδέλφους  που αναζητούμε κοινές λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα που μαστίζουν την αγορά, με αναμενόμενα οφέλη, την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας σε νέες και υπάρχουσες αγορές,  μέσω του συνεταιρίζεσθαι, μέσα σε μία αγορά, που αλλάζει συνεχώς ως κινούμενη άμμος, και αλλού πατάμε κι αλλού βρισκόμαστε.

Οι απαιτήσεις του επαγγέλματος πλέον, είναι πολλές και μεγάλες,  χρειάζονται συμπλεύσεις, έτσι ώστε το <πλοίο>, που λέγεται Πάνορμος, να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, ώστε οι όποιες κακές καιρικές συνθήκες να μην το επηρεάζουν, να μη το βγάζουν από τη ρότα του, που δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη εργασιών των γραφείων μας και κατ’ επέκταση την κερδοφορία μας.

Τα μικρά παραδοσιακά καραβάκια από την άλλη, ασχέτως εάν είναι τρεχαντήρια, σκούνες ή καραβόσκαρα, μπορεί να ήταν κάποτε γοργοτάξιδα και καλοφτιαγμένα, σήμερα όμως λόγω συνθηκών κινούνται αργά, η συντήρηση τους κοστίζει πολύ ακριβά  και αναζητώντας τους τελευταίους εναπομείναντες ταρσανάδες στα λιμάνια θα αντιμετωπίσουν έντονα προβλήματα, με ορατό τον κίνδυνο, στο εγγύς μέλλον, να πέσουν στα βράχια.

Βασική προϋπόθεση συμπόρευσης μαζί μας, είναι η σωστή νοοτροπία που συνάδει με την ανάδειξη του “ΕΜΕΙΣ” αφήνοντας στην άκρη ο καθένας το “ΕΓΩ” του.

Το 2018 παρά το ότι ήταν γενικώς μια δύσκολη χρονιά, τα αποτελέσματα του συνεργατικού μας σχήματος ήταν άκρως εντυπωσιακά, σε σχέση με το 2017. Πιο συγκεκριμένα αύξηση 51,87% στις Γενικές, αύξηση 36,87% στη Ζωή και 48,41% στο Σύνολο.

Το 2019 θα συναντήσουμε  πρωτόγνωρες καταστάσεις ̇ η βίαιη συρρίκνωση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θεωρείται δεδομένη, οι σχέσεις μας με τις εταιρίες θα αλλάξουν  και πολλά  χαρτοφυλάκια θα αποκτήσουν άλλους ιδιοκτήτες.

Για την ασφάλεια του εισοδήματός μας και των οικογενειών μας, χρειαζόμαστε κάτι που να παρέχει νηνεμία και ασφάλεια και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο, από την εταιρεία μας, τον Πάνορμο.

Αποτελούμε μία ξεκάθαρη επιλογή στην αγορά και ιδανική λύση για τους  χιλιάδες μικρομεσαίους συναδέλφους μας, που θα ψάξουν <λιμάνι> για τις ζωές τους, το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψουμε εμείς πρώτα δυνατά, στο συνεργατικό μας σχήμα και στη συνέχεια να συστήσουμε στους συναδέλφους, ν’ ανέβουν στο κατάστρωμα μας.

Θέλω να είστε σίγουροι ότι, παρά τις τρικλοποδιές που προσπαθούν πολλοί να βάλουν στο σχήμα, η καρίνα και τα ύφαλα του πλοίου μας είναι στο σωστό βάθος,  το σκαρί γερό,  η λαγουδέρα είναι μεγάλης αντοχής, το πηδάλιο δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση και η πλοήγηση είναι  σταθερή και σίγουρη ̇ εάν σε αυτά προσθέσετε το όραμα και τις φιλοδοξίες όλων μας, τότε πάμε για πολύ μεγάλα πράγματα.

Ο Πάνορμος, ως <λιμάνι> για την ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα και ως <πλοίο> για την προοπτική, τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί παράδειγμα επιχειρηματικού μοντέλου, που όλο και περισσότεροι θα το αντιγράφουν και θα το μιμούνται.

Και σε αυτό το σημείο  θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν ξεκινώντας από τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Λάμπρου, τη γραμματέα μας  Αγγελική  Φυλακτού, την ταμεία μας  Σεργιανή Ποθητού, το μέλος Σίμο Δρούλια, αλλά και την καταπληκτική γραμματέα μας, την  Διαμάντω  Λίγγρη που καθημερινά υπερβάλλει εαυτόν για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον όγκο της δουλειάς.

Κλείνοντας, εμείς οι ασφαλιστές, είμαστε οι άνθρωποι που κάνουμε τα πράγματα να συμβαίνουν, είμαστε αυτοί που παρακινούμε και εμπνέουμε άλλους, είμαστε νικητές, είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει η επιτυχία, άρα τα βασικά τα έχουμε , εάν επιδείξουμε διορατικότητα, προσαρμοστικότητα και συλλογικότητα, όλοι όσοι είμαστε σήμερα σε αυτή την αίθουσα, θα γράψουμε  ιστορία.

Συγχαρητήρια σε όλους, τα καλύτερα έπονται!!!

Κοινοποιήστε στα παρακάτω:

Newsletter

Κάντε την εγγραφή σας στο Newsletter νέα του συνεταιρισμού.
Scroll to Top